Kies voor jobdesign.be als je op zoek bent naar een loopbaancoach

Ben je op zoek naar een loopbaancoach? Dat is vaak een goed besluit als je ziet dat je koopbaan niet meer is wat het is of als je door je werk niet gelukkig wordt. Hoe kies je nu een goede partij voor loopbaanbegeleiding? Het beste is als je met twee of drie verschillende partijen om tafel gaat zitten en een oriënterend of intake gesprek voert. Dan heb je gelijk een beeld van hoe een coach aan het werk gaat. Dit kan  ook bij https://www.jobdesign.be/loopbaanbegeleiding-gent-sint-niklaas.html. Zij gaan graag een oriënterend gesprek met een mogelijke klant aan waarbij wordt gekeken naar de problemen en waar de klant behoefte aan heeft. Daarnaast kunnen testimonials of referenties ook van doorslaggevend zijn.

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

Een makkelijk antwoord zou zijn een baan waar je met veel plezier werkt. Maar loopbaanbegeleiding levert veel meer op dan dat alleen. Je krijgt namelijk ook inzicht in patronen, motieven en drijfveren die jou bezighouden op je werk of waardoor je op dit punt gekomen bent. Een veel gestelde vraag is “Waarom doe je wat je doet?”. Daar krijg je antwoord op na het afronden van een loopbaanbegeleidingsproces.  Met de hulp van een loopbaancoach kun je keuzes maken en bereik je doelen je hebt vastgesteld. Je weet war je sterken kanten liggen en kan werk gaan doen waarbij je in je kracht komt te staan. Daarnaast heb je een heldere loopbaankoers voor ogen. En uiteindelijk ook en baan die je leuk vindt.

Hoe werkt het?

Zodra je een loopbaancoach hebt gevonden kun je aan de slag met jouw vragen en problemen. Iedere coach werkt vaak op een andere manier .Maar  vaak zijn er wel dezelfde grote lijnen in terug te vinden.  Zo zal iedere coach benieuwd zijn naar jouw talenten, je huidige loopbaankoers, wat je fijn vindt aan je werk en wat niet. Ook zal een loopbaancoach kunnen helpen met vacatures en solliciteren.