Iedereen kan zijn eigen droomjob creëren. Dat is de filosofie van Job Design founder Catherine Vanhullebusch. De gouden kooi is een vergiftigd geschenk, dat vele hoogopgeleide professionals in een afwachtende houding duwt. Het mooie salaris, die blinkende bedrijfswagen en dito benefits zijn leuk en betalen voor een fijne levensstijl. Maar als die hoogopgeleiden van 9 tot 5 (of tot 8 of 9 uur) op hun tanden zitten bijten – en dat tot aan hun pensioen – dan schort er iets aan het systeem.

Designer van je eigen job

Iedereen kan designer worden van zijn of haar job. Iedereen kan bewust kiezen voor werkvreugde en voldoening. Maar dan moet je eerst weten wat je gelukkig maakt in een job. Wat er bij jou voor zorgt dat je ‘s ochtends met energie naar het werk gaat en ‘s avonds, moe maar voldaan, terug thuis komt. Je moet zicht hebben op je talenten, je drivers, expertise en interesses. En dat vraagt wel wat introspectie. Liefst met een sparring partner die je structuur helpt te brengen in de chaos en die de verschillende professionele pistes met jou kritisch evalueert.

Professionele loopbaancoaches

Job Design heeft hiervoor een team van professionele loopbaancoaches en een aanpak die gebaseerd is op psychologische wetenschappen en een vleugje design thinking. Wij houden van een resultaatgerichte en no-nonsense aanpak. We hebben verschillende coachingstrajecten die we inzetten in functie van de noden van onze klanten: carrièreswitch, ondernemen of job crafting. Maar het goede nieuws is dat je aan het begin van het traject helemaal niet hoeft te kiezen. De jobcoach maakt een traject op maat en kan flexibel switchen als je prioriteiten veranderen doorheen het traject. Bovendien is Job Design door VDAB erkend als loopbaancentrum, waardoor we gebruik maken van VDAB loopbaancheques. Dankzij subsidies van de Vlaamse overheid, betaal je slechts 80EUR voor een individueel coachingstraject door een ervaren coach.