Voorwaarden om recht te hebben op de STAP-subsidie

Je wilt het beste uit jezelf halen. Je wilt blijven doorgroeien en elke dag weer wat nieuws leren. Met de STAP-subsidie is dit mogelijk. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met deze subsidie is het mogelijk om een opleiding, cursus of training te volgen. Elk jaar kunt u maximaal 1000 euro aanvragen voor jouw ontwikkeling en scholing. Dit klinkt haast te mooi om waard te zijn en toch is het mogelijk geworden. Er zijn echter wel een paar voorwaarden waar je aan moet doen voordat je recht hebt op deze jaarlijkse STAP-subsidie. Dit artikel vertelt je de voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Je moet meerderjarig zijn

Een van de voorwaarden waar je aan moet voldoen, is het feit dat je meerderjarig moet zijn. Je kunt echter geen STAP-subsidie aanvragen voor een studie die door het ministerie van OCW erkend is als een voltijdsopleiding. Denk hierbij aan voltijd bacheloropleidingen of een bol-opleiding in het mbo. De reden hiervoor is om zo de samengaan met de studiefinanciering te voorkomen. 

Je kunt geen STAP-subsidie aanvragen tot 30 jaar voor een erkende voltijdsopleiding. Wanneer je ouder bent dan 30, dan is het mogelijk om een STAP-subsidie van 1000 euro aan te vragen zodat jij een voltijdsopleiding kunt gaan volgen die erkend is door het ministerie van OCW.

De studie mag nog niet van start zijn gegaan

Naast het feit dat je meerderjarig moet zijn, moet je er ook rekening mee houden dat de opleiding nog niet van start gegaan mag zijn. Daarnaast dient jouw opleiding te starten minimaal 4 weken na jouw STAP-subsidie aanvraag en dient het binnen 3 maanden te starten na de tijdvak waar jij jouw aanvraag in hebt gedaan. Je wilt dus goed rekening houden met de deadlines van de aanvraag en wanneer jouw potentiële studie begint. 

Het is nu ook mogelijk geworden om een opleiding te volgen op https://mastercoaching.nl met behulp van de STAP-subsidie. Vraag je STAP-subsidie dus aan en begin met jezelf te ontwikkelen.