Waarom je loonadministratie uitbesteden?

Bedrijven besteden sommige processen binnen het bedrijf uit aan derde partijen. Op die manier kan een ondernemer zich focussen op belangrijke zaken, zoals het ondernemen. Sommige processen zijn erg eenvoudig om uit te besteden en andere zaken zijn weer lastiger om uit te besteden. De loonadministratie uitbesteden is een van de meest gekozen processen om uit te besteden. De meeste ondernemers vinden het uitvoeren en bijhouden van de loonadministratie erg vervelend. Het kost namelijk enorm veel tijd en het moet ook nog eens zonder fouten worden bijgehouden.

Iedere werkgever in Nederland wordt door de Belastingdienst verplicht om zijn of haar loonadministratie goed bij te houden. Via deze administratie krijgt de Belastingdienst namelijk meer inzicht in de loonbetalingen aan jouw medewerkers. Voordat je kiest voor loonadministratie uitbesteden is het wellicht verstandig om te weten waarom je het beter niet zelf kunt doen. Veel ondernemers denken namelijk dat ze het zelf ook wel kunnen doen, maar in de praktijk is dit vaak een stuk lastiger. Wil je weten waarom het uitbesteden van de loonadministratie zo verstandig is? Onderstaand vertellen we er alles over!

Waarom niet zelf de loonadministratie bijhouden?

Het grootste nadeel van de loonadministratie zelf uitvoeren is de grote hoeveelheid tijd die het in beslag neemt. Je hebt namelijk veel tijd nodig voor de verwerking van de gegevens en moet tijd investeren in het up-to-date blijven van alle ontwikkelingen in de regel- en wetgeving. Daarnaast moet je als ondernemer altijd de juiste software hebben voor het goed uitvoeren en bijhouden van de loonadministratie. Het uitkiezen van de juiste software kan ook veel tijd in beslag nemen. Het grootste nadeel is toch echt dat je veel fouten kunt maken als je geen ervaring hebt. De fouten in de loonadministratie kunnen snel zorgen voor flinke boetes van de Belastingdienst. Het is dus altijd aan te raden om te kiezen voor loonadministratie uitbesteden.

Loonadministratie uitbesteden voordelen 

Voor de meeste bedrijven is het voor de hand liggend om de loonadministratie uit te besteden. Uitbesteden aan een administratiekantoor is een verstandige keuze en dit komt doordat ze alles uit handen nemen. Ze zorgen ervoor dat het personeel op tijd betaald krijgt en dat er geen fouten komen in de administratie. Een administratiekantoor is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en heeft veel ervaring op het gebied van loonadministratie. Loongerelateerde vragen van jouw medewerkers kunnen beantwoord worden door het administratiekantoor, dit scheelt dus enorm veel gedoe.

Tijdsbesparing met loonadministratie uitbesteden 

Zelf de loonadministratie uitvoeren kost enorm veel tijd en als ondernemer houd je het liefst zo veel mogelijk tijd over voor het ondernemen. Loonadministratie uitbesteden is een effectieve manier om meer tijd over te houden. De tijd die je overhoudt, kun je dan besteden aan het ondernemen, zodat je ook niets merkt van de kosten van het uitbesteden. Een bijkomend voordeel van het loonadministratie uitbesteden is dat je de verantwoordelijkheid volledig uit handen geeft. Op die manier beperk je de kans op boetes van de Belastingdienst. Het is wel van belang om duidelijke afspraken te maken met het administratiekantoor, zodat deze geen fouten kan maken in de administratie.

Is loonadministratie uitbesteden toch niet wat je zoekt? Dan kan salarisadministratie uitbesteden wat voor jou zijn!