Waarom jij jouw handelsnaam als merk moet registreren

Je bent niet vergeten om jouw handelsnaam te registreren en daardoor ben jij nu makkelijker te vinden in de zoekmachines. Door het registreren van jouw handelsnaam ben je nu makkelijker te vinden in de zoekmachines, waardoor jouw bedrijf meer herkenbaarheid krijgt en meer potentiële klanten kan gaan werven. Door jouw handelsnaam te registreren bij de Kamer van Koophandel kun je beroep doen op de Handelsnaamwet. Je kunt genoeg hebben aan alleen jouw handelsnaam te registreren, maar je kunt ook jouw handelsnaam gaan registreren als merk. Lees verder en kom erachter waarom jij jouw handelsnaam nu als merk moet gaan registreren.

Handelsnaamwet geeft niet genoeg bescherming

Door je handelsnaam te registreren bij de Kamer van Koophandel kun je beroep doen op de Handelsnaamwet. De Handelsnaamwet bestaat al 100 jaar. Die wet is namelijk van kracht gegaan op 5 juli 1921. Het geeft jou het recht om gebruik te maken van jouw merk om op te treden tegen gelijksoortige merken of handelsnamen. Dit zal jou echter niet genoeg beschermen. Door jouw handelsnaam als merk te registreren, zul je beter beschermd worden. Door je te laten registreren als merk wordt het makkelijker om op te treden tegen inbreuk. Daarnaast is het ook mogelijk om een schadevergoeding te krijgen wanneer iemand inbreuk pleegt op jouw merk.

Beter te vinden in zoekmachines

Nog een reden om jouw handelsnaam als merk te registreren, is dat je beter te vinden bent in de zoekmachines. Door jouw handelsnaam als merk te registreren, zorg je ervoor dat jij als enige het recht hebt om die naam te gebruiken. Wanneer mensen jouw handelsnaam opzoeken in een zoekmachine, dan zullen ze alleen jouw bedrijf vinden. Hierdoor zul jij dus veel meer potentiële klanten kunnen werven.

Geen idee of jij jouw handelsnaam kan gebruiken? Www.Knijf.nl controleert voor jou of het mogelijk is om jouw handelsnaam te gebruiken en eventueel te registreren als merk. Dat bespaart jou veel tijd en moeite.