Het uitgaansleven in België

Uitgaan? Wat is dat? We hebben een aantal rustige maanden achter de rug omdat er veel horeca en uitgaansgelegenheden dicht gingen voor onze gezondheid. De laatste paar weken is dit weer een beetje aan het versoepelen en beginnen er weer mogelijkheden te komen om de deur uit te kunnen in het weekend. Hier zijn veel mensen toch wel weer heel erg blij mee, vooral de jeugd. Want we zijn toch wel gewend om in het weekend even de deur uit te gaan om een drankje te drinken of om uit te gaan. Het uitgaansleven in België is erg divers en wij geven je graag wat voorbeelden!

Gent

Gent is een goed voorbeeld van een echte studentenstad. EN niet getreurd! Ook als je geen student bent, ben je van harte welkom. Op de Oude Beestenmarkt vind je allerlei trendy uitgaan hotspots waar je de hele avond kunt genieten onder het genot van een lekker drankje en goed gezelschap uiteraard. Ben je een echte doorzetter en ga je het liefst door tot diep in de nacht? Dan is de Vlasmarkt iets voor jou. Ook de Overpoort is een goede plek voor de echte doorzetters. De Overpoort staat ook erg bekend onder de studenten. Want wat is studeren nou eigenlijk?

Antwerpen

Ook Antwerpen staat bekend als een stad waar uitgaan niet vergeten wordt. Vroeger gingen veel Nederlanders best vaak een weekend naar Antwerpen voor de uitgaansgelegenheden. Nog steeds komt dit wel vaak voor, maar vroeger was dit best een ding! Dit zegt uiteraar dal genoeg over de stad. Als Nederlanders zoveel moeite doen om helemaal naar Antwerpen te komen om eens een goede avond te beleven, moet het wel goed zijn! In Antwerpen heb je veel clubs, maar ook leuke wijn barren. Als je niet de behoefte hebt om door te gaan tot de nacht, kan je ook een ontzettend leuke avond beleven in een wijn bar. Deze barretjes zijn vaak over het algemeen net wat langer open dan een restaurant.

Verslaafd aan wiet

Helaas kom je in dit leven vaker in aanraking met drank en drugs. Ook wiet valt onder drugs. Ook al valt het onder de categorie softdrugs, het is en blijft een drug. Het kan dus te ver gaan en ervoor zorgen dat je verslaafd aan wiet wordt. Daarom willen we je graag waarschuwen en beschermen hiervoor. Weet dat als je veel uitgaat, dat je hier in aanraking mee kan komen. Ken je grenzen en geef je grenzen ook goed aan. We willen je hier graag voor behoeden!