Ben jij een held in rekenen? Word financieel administratief medewerker

Was je altijd al een kei in rekenen? Ben je een pietje precies? Dan is een baan als financieel administratief medewerker jou op het lijf geschreven. Misschien is dit iets waar je nog nooit aan had gedacht. Het lijkt immers niet heel aantrekkelijk om de hele dag achter een computer naar getallen te zitten staren. Toch heeft dit werk heel veel aantrekkelijke kanten. Je kunt bijvoorbeeld rekenen op veel verantwoordelijkheid. Als financieel administratief medewerker ben je namelijk heel belangrijk voor het bedrijf. Jij bent degene die inzicht heeft in alle inkomsten en uitgaven. Omdat het voor een leek moeilijk kan zijn om al deze gegevens te interpreteren zal jij de informatie inzichtelijk moeten maken en toe moeten lichten aan bijvoorbeeld de directie. Het is heel belangrijk dat jij je werk foutloos doet, want op basis van de gegevens die jij aanlevert zal men belangrijke beslissingen nemen die de toekomst van de organisatie sterk kunnen beïnvloeden.

 

Goede baankansen

Een ander belangrijk voordeel van dit werk is dat je veel zekerheid hebt. Vooral wanneer je echt goed bent in je werk kun je rekenen op een goede baan. Hier zal je niet lang naar hoeven zoeken, want werkgevers zijn altijd op zoek naar goede financieel administratief medewerkers.

 

Hoe wordt je financieel administratief medewerker?

Financieel administratief medewerker word je door het volgen van een gedegen opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over het bijhouden van een financiële administratie. En natuurlijk leer je ook hoe je hierbij bepaalde computerprogramma’s kunt inzetten.

 

Past dit werk bij mij?

Of dit werk bij je past is afhankelijk van je talent, maar ook in sterke mate van je persoonlijkheid. Je moet veel doorzettingsvermogen hebben, geduldig zijn en een perfect resultaat willen leveren. Gedrevenheid is dus zeker een eigenschap die bij jou moet passen.