Autoverzekering simulatie voor miljoenen auto’s

Met ruim miljoenen auto’s op de weg is de verzekeringsmarkt voor zowel wettelijke aansprakelijkheid verzekeringen als all-risk verzekeringen enorm. Er zijn dan ook een fors aantal verzekeringsmaatschappijen die het je zo makkelijk mogelijk proberen te maken om bij hun je autoverzekering af te sluiten.  De premie van de autoverzekering berekenen is op de sites van al die afzonderlijke maatschappijen dan ook heel eenvoudig gemaakt. Het blijft natuurlijk wel een klus om al die verschillende websites af te lopen voor een verzekeringsmaatschappij specifieke autoverzekering simulatie. Daarom is het fijn dat er ook vergelijkingssites zijn zoals Dit kan heel goed bij vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld goedkoopsteverzekeringauto.be. Veel mensen maken helemaal geen gebruik van de mogelijkheid om de premie van een autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken en zijn trouw aan het bedrijf waar ze al jaren hun verzekering hebben lopen. Dit is het eenvoudigst en voelt misschien alsof er echt een relatie wordt opgebouwd maar de praktijk wijst uit dat het voor de hoogte van de premie best de moeite kan zijn om op basis van door Dit kan heel goed bij vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld goedkoopsteverzekeringauto.be  geleverde informatie regelmatig te switchen van verzekeringsmaatschappij.

 

Korting op autoverzekering berekenen

Korting op de premie kun je om allerlei redenen krijgen. Zo kun je lid zijn van een vakbond of beroepsorganisatie en door dit lidmaatschap recht hebben op een extra korting op de premie. Ook komt de welkomstpremie voor waarbij je voor een periode extra korting krijgt om je zo als nieuwe klant te verwelkomen. De belangrijkste korting is de no-claim korting. Dit is de korting die je krijgt omdat je over een langere periode schadevrij rijdt. Met een autoverzekering simulatie kun je een schadevrij verleden vergelijken met het schadeverleden van een brokkenmaker en het verschil in premie voor de autoverzekering berekenen. Je zult dan zien dat het verschil tot wel 80 % kan oplopen. Jongeren tot 25 jaar, die gemiddeld echt veel meer schade rijden dan de oudere automobilisten, kunnen bij sommige verzekeringsmaatschappijen korting op hun hoge premie ontvangen als ze bepaalde cursussen volgen. Via de vergelijkingssite is de invloed van al die positieve en negatieve factoren snel en betrouwbaar vast te stellen

 

Rij voorzichtig voor een lage premie

De kans dat je schadevrij rijdt is het grootst als je niet harder rijdt dan toegestaan, zorgt dat je geen alcohol of pillen op hebt als je achter het stuur stapt en je je als een heer of dame in het verkeer gedraagt. Het is misschien niet zo stoer altijd altijd snel optrekken, altijd voor oranje gaan in plaats van een keer te stoppen voor rood en met hoge snelheid bochten nemen. Als we allemaal voorzichtig rijden komt voor iedereen de premie lager uit omdat voorzichtig rijden met  miljoenen auto’s ook tot minder schade en minder ongelukken leidt.